+30 2310667636 +30 6948240869 Κ. Πιερίδη 5 Κ Σόλωνος, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη info@thesservice.gr
hero image
banner image
 
 
 
 
 

ΦΙΛΤΡΑ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ

Ο ενεργός άνθρακας είναι παρόμοιος με τον απλό άνθρακα όμως διαφέρει στην επεξεργασία του η οποία του επιτρέπει να έχει μια εξαιρετικά πορώδη επιφάνεια με πολλές ιδιότητες. Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα φυσικό προϊόν και συναντάται σαν μια λεπτή, άοσμη, άγευστη και μη τοξική σκόνη. Θερμαίνεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον και σε κενό αέρα για να δημιουργήσει τους χαρακτηριστικού πόρους του αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο το εμβαδόν της επιφάνειάς του (από 500 έως 1500μ2/gr).
 
 
 
 
 
 
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΤΡΩΝ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

 
Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα χρησιμοποιούνται κυρίως ως φίλτρα αέρα. Ο σχεδιασμός τους είναι κατάλληλος για να φιλτράρουν με μεγάλη αποτελεσματικότητα τις βλαβερές ουσίες όπως βενζίνη, διαλύτες, εντομοκτόνα, βακτήρια και μικρόβια που ευθύνονται για διάφορους ιούς όπως ο τύπος Η1Ν1 κ.α. Οι οργανικές ουσίες συσσωρεύονται και παγιδεύονται στην επιφάνεια του ενεργού άνθρακα, καθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον αέρα που εξέρχεται από τα φίλτρα. Η μοναδική αντιβακτηριδιακή δράση του φίλτρου ενεργού άνθρακα απομακρύνει και καταπολεμά τη σκόνη και όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα προστατεύοντας έτσι την υγεία και τις ευαίσθητες ομάδες. Ωστόσο, όταν συγκεντρώνονται πολλές βλαβερές ουσίες στο φίλτρο συνιστάται και η αντικατάσταση του καθώς μειώνεται η αποδοτικότητά του. Το χρονικό διάστημα αντικατάστασης εξαρτάται από τον όγκο του φιλτραριζόμενου αέρα και από τις ανάγκες του χώρου.
 
 
 
 
 
 
 

 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΤΡΩΝ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ
 

Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα συναντώνται σε πολλές λειτουργίες της καθημερινής ζωής. Τα εργοστάσια χρησιμοποιούν φίλτρα ενεργού άνθρακα για τον καθαρισμό των καυσαερίων και των λυμάτων. Επίσης, συναντώνται στον κλιματισμό, στα τσιγάρα, στα αυτοκίνητα, στους απορροφητήρες, στις καλλιέργειες και σε αντιασφυξιογόνες μάσκες. Σε όλες τις περιπτώσεις η χρήση του φίλτρου ενεργού άνθρακα είναι απαραίτητη για την ανακύκλωση του αέρα και την εξασφάλιση της υγιεινής του εκάστοτε χώρου.
 
 
 
 
 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΙΛΤΡΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ


Οι διαστάσεις των φίλτρων είναι 29x5cm, x1cm πάχος και στην συσκευασία υπάρχει ένα σετ των δύο τεμαχίων. Η προέλευση τους είναι Ισπανική ενώ η κατασκευή και συσκευασία είναι Ελληνική. Υπάρχει πιστοποίηση ISO και προσαρμόζοντια σε όλες τις μάρκες κλιματιστικών. Μέσα στην συσκευασία υπάρχει έντυπο με τις απαραίτητες οδηγίες για γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση του φίλτρου.
 
 
 
 
 
 

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.